Zike! MonoBrow is verhuisd.

Je wordt nu doorgezapt naar mijn nieuwe site. Zo niet, check
www.mymonobrow.nl
en update je bookmarks.

09 July, 2007

Als het aan de kat lag stoppen ze vanaf nu alleen maar drugs in die blikkies


Haha. Die Duitse voice over, die kneiterstonede katten: verygoodnice.

Live Earth

Even tijd voor wat evenwicht na al die milieucrap van zaterdag tijdens Live Earth. MonoBrow presenteert:

FAVORIETE DINGEN DIE BEWIJZEN DAT DE AARDE HEUS WEL TEGEN EEN STOOTJE KAN WANT ANDERS ZOUDEN DIE DINGEN ER TOCH NIET ZIJN?
(In no particular order.)

10. Snoep dat per stuk verpakt in een zakkie zit
Hoezo 'wat een extra vervuiling'? Is toevallig hartstikke hygiënisch en handig.

9. Cheap ass vliegvakanties
Waarom met je fiets ontdek je plekje spelen in de Veluwe als je ook voor 100 euro naar Turkije kan? En dan daar lekker op jetski's blazen en scooters huren.

8. De afwasmachine
De vaat met de hand doen is belachelijk. Helemaal als je een machine tot je beschikking hebt die het veel beter doet en meer water en stroom verbruikt.

7. Alles van tropisch hardhout
Face it, in de tropen weten ze hoe ze hout moeten maken. Die oeroude bossen staan vol met de beste kwaliteit. En MonoBrow hoort al sinds de basisschool dat er elke vijf minuten een stuk regenwoud ter grootte van 'n voetbalveld gekapt wordt. Nou, dan zal er dus ook wel genoeg van zijn.

6. Plastic tassen
In bepaalde Afrikaanse landen schijnt zoveel afval in de vorm van plastic tassen te zijn dat er een verbod op het gebruik van die dingen is. Whatever. Chemische shit komt ook in de natuur voor. En ook al duurt het tachtig jaar, die tasjes worden uiteindelijk gewoon afgebroken.

5. Groenten en fruit
Druiven uit Griekenland, tomaten uit Israël en sla uit Frankrijk. Allemaal vers ingevlogen, -gereden en -gevaren. Lekker!

4. Spelcomputers
Je Wii, 360 of PS3 vreten niet alleen tijd, maar vooral energie. En speel je games in Godsnaam op een dikke flatscreen met een diagonaal van minimaal 80 centimeter. Op zo'n crappy 3bij4 schermpje is er namelijk geen moer aan. High definition is goed voor de immersie en voor je Nuon-rekening.

3. Hummer
Over smaak valt te twisten maar daar gaat het nu niet om. De Hummer is een prima bak om in te rijden. Achter het stuur wil je je gewoon dé man of vrouw voelen. Dat lukt niet in die Nissan Micra van je moeder.

2. Huis-aan-huis meuk
Al die krantjes en ongevraagde post die je elke week in de bus krijgt omdat je te lui bent om zo'n Nee/Nee-sticker op te halen, zijn goed voor teringveel vervuiling. Daar staat tegenover dat je nooit met je bekje vol tanden staat tijdens verjaardagsfeesten als die irritante gast die je helemaal niet kent en al twintig minuten saai naast je staat te zijn terwijl je veel liever met de vriendin van je beste vriend wil lachen op de bank, je vraagt wat zo'n iPod nou toch eigenlijk kost bij de Media Markt.

1. MonoBrow
Hey, weet je hoe lang ondergetekende achter z'n computer zit om je elke dag deze onzin te geven? En tijdens het schrijven staan die 5.1 boxen met aparte voeding te blazen, wordt er Nespresso gezet alsof het niet op kan, staat de electrische oven permanent op standje diepvriespizza en draait de droger overuren om die Ben-G shirts netjes te krijgen. Wat een zinloze verspilling van stroom.

Fuck it. MonoBrow trekt zich daar niks van aan. Dit is veel te leuk om te doen. Hoop dat jij het ook leuk vindt om te lezen.