Zike! MonoBrow is verhuisd.

Je wordt nu doorgezapt naar mijn nieuwe site. Zo niet, check
www.mymonobrow.nl
en update je bookmarks.

14 September, 2009

The Art Of Matt Furie: Woest & Wollig
Dick Passchier
"Ok Matt Furie, dus als ik het goed begrijp begon jij al op jonge leeftijd met het maken van illustraties waarvan je hoopte dat MonoBrow er kleffe kadetten van zou krijgen?"

Matt Furie
"Je hebt je huiswerk goed gedaan Dick."

Dick Passchier
"Dank je Matt."

Matt Furie
"Ik ben al erg lang fan van zijn blog. Dus ik weet precies wat zijn smaak is: monsters, vrolijke kleuren, gore, bloed en tv-karakters. Die ben ik gaan tekenen, met pen en kleurpotloden."

Dick Passchier
"En met succes! MonoBrow merkte je werk op en werd gelijk fan. Hij schijnt zelfs op Facebook, Twitter, Myspace en Linkedin fanclubs opgericht te hebben."

Matt Furie
"Klopt. Met al die fans en followers komt hij één keer per week naar mijn huis. Op de stoep gaat hij dan met de groep zelfgeschreven liedjes zingen, meestal gaat het over mij en mijn werk."

Dick Passchier
"Op de stoep?"

Matt Furie
"Ja, sinds de rechterlijke uitspraak mag MonoBrow niet dichter in mijn buurt komen dan twintig meter."


Matt Furie - Portfolio

Homer HystericsHomer krijgt hoofdpijn van al die beschouwelijke postings op MonoBrow, de laatste tijd. En ja, ik drink Nespresso. Als ik tenminste geld heb om die dure cups te kopen.

If You Can't Juggle Don't Join The CircusJammer Kanye.

Net op het moment dat ik je muzikaal gezien begin te waarderen pull je deze actie. Waarom laat je je toch zo kennen? Je weet toch hoe het spel gespeeld wordt?

Door op een lompe manier (je was op de rode loper met een fles cognac aan je geautotunede toetje gesignaleerd) het dankwoord van een onbetekenend popzangeresje te onderbreken, en te verkondigen dat Beyoncé de award voor Best Female Video had moeten winnen, heb je nieuwe betekenis gegeven aan de gemoedstoestand genaamd SLECHT GAAN.

Helemaal omdat Beyoncé later op de avond alsnog een veel grotere onderscheiding (Video Of The Year) kreeg voor de clip bij het nummer Single Ladies. Dus wat is je punt?

Beyoncé maakte de avond voor Taylor Swift goed door haar op het podium te vragen tijdens Bé's eigen optreden. En zo maakt ze ook duidelijk wat ze van jouw actie vond, Kanye.

Dat jij waarde hecht aan de holle hysterie van de VMA's is al behoorlijk treurig. En hypocriet, want, je laat je wel lekker fêteren als het je uitkomt, of als je weet dat je prijzen gaat winnen.

------------------------------------------------

Tuurlijk is het belachelijk dat een liedje, bedoeld voor achtjarigen die zonder Zweedse kinderseries zijn opgegroeid de prijs voor beste video wint. Taylor noemt zichzelf coutryzangeres maar de enige country die zij kent is haar collectie My Little Pony's.

------------------------------------------------

Maar het zegt vooral iets over de smaak van jouw land. Waarom roep je vervolgens in je nepexcuus dat je alleen echte pop culture support. Eh, Kanye, je weet toch dat pop een afkorting van populair is? Kennelijk was Taylor dit jaar in een bepaalde categorie meer geliefd dan B. Dus, like, whatever.

Jammer joh!