Zike! MonoBrow is verhuisd.

Je wordt nu doorgezapt naar mijn nieuwe site. Zo niet, check
www.mymonobrow.nl
en update je bookmarks.

18 June, 2009

Like Earvin vs. Larry
Raaaarrrrr.

Gelukkig heb ik een strippenkaart voor de nachtbus....

I Love NY PerspectivesHet goede van NY Perspectives is dat je niet alleen een Dude Dit Is Awesome-erlebnis krijgt bij het zien van de in Amsterdam geschoten foto's van New Yorkse fotografen.

Het opgeknapte Stadsarchief waar de expositie in gehouden wordt is die paar euro alleen al meer dan waard. Kom maar door met die cosmopolitische vibe: natuurstenen vloer, zwarte vlakken, glas, staal, strakke witte muren en dit alles in combinatie met oorspronkelijke elementen van het voormalige bankgebouw.

Oh en dan is er ook nog een cute boekhandeltje dat gespecialiseerd is in het onderwerp Amsterdam. De enige bummer is het café, daar is het eten niet echt lekker en hun interpretatie van het begrip overpriced valt geen speld tussen te krijgen.

Maar dat is een kwestie van het gebouw uitlopen en schuin oversteken naar die bagel joint op de hoek.

MonoBrow. Making you culturally relevant since 07.

De 3 Vroegrijpste Rappers Ever
1. IllegalDeze gastjes schelden als havenarbeiders uit The Wire. Ik dacht altijd dat ze hun eigen lyrics schreven maar dat was niet zo. Dallas Austin was de mastermind achter de groep. Hij zorgde dat zware jongens als Lord Finesse, Diamond D en Erick Sermon wat beats voor hun rekening namen. Lachen: Malik is een neefje van Snoop Dogg en noemt zichzelf tegenwoordig Hershey Locc.
-------------------------------------

2. Chi AliGruwelijke stem. En herkenbaar want hij sloeg wel eens over zoals het iemand van veertien betaamt. Ik weet niet meer op welke track van Black Sheep hij voor het eerst meerapte, wel dat hij vrij snel daarna in '92 z'n (enige) solo album dropte. Hij leek me altijd zo onschuldig, als lid van de Native Tongue familie, totdat ik las dat hij veertien jaar moet zitten vanwege het doodschieten van de broer van z'n toenmalige vriendin. De reden? Hij kreeg nog driehonderd dollar en 60 cd's terug.
-------------------------------------

3. Da YoungstasIllegal disste Da Youngstas, Da Youngstas disste Kriss Kross en zo was alles goed. Deze jonkies schreven hun eigen lyrics en hun tweede album had tracks van Dj Premier, Pietje Rock en de Beatnuts. Alleen vond ik dat ze op die plaat nogal schreeuwden en zo zijn we natuurlijk niet opgevoed. Geen idee wat ze nu uitspoken...

--------------------------------------

Honourable Mention I: Another Bad Creation. Deze crew, gemanaged en geproduceerd door Michael Bivins (Bell Biv Devoe) was zooo stijlvol.

Honourable Mention II: Shyheim. Was vijftien toen z'n eerste album uitkwam en woonde als kleintje een tijd bij Ghostface Killah in Staten Island.