Zike! MonoBrow is verhuisd.

Je wordt nu doorgezapt naar mijn nieuwe site. Zo niet, check
www.mymonobrow.nl
en update je bookmarks.

18 September, 2007

Van God los


Sta je op zich wel open voor die fantasy dingen, maar wordt je poep dun bij het lezen van het werk van Robert Jordan, Raymond Feist en al die andere Tolkien herkauwers met hun kromme, in waterige inkt gedoopte ganzeveren? En trek je die religieuze ondertoon van C.S. Lewis, die vent van Narnia niet?

Dan moet je de His Dark Materials-trilogie een kans geven. Deze drie boeken van Philip Pullman lezen namelijk als het favoriete wapentuig van Shaka Zulu. Niet normaal. Effe kort dan: het is een soort coming of age vertelling over een meisje dat er behoorlijk alleen voor staat.

Los van het feit dat het gewoon goed geschreven is (mooie zinnen, ronde karakters en een super spannende opbouw) zit het vol originele ideeën. Neem alleen al het ding dat je als kind geboren wordt met een daemon, een soort beestje dat in allemaal dieren kan veranderen en je ziel verbeeldt. Echt kenkervet.

En dus ook voor mensen die tijdschriften boekjes noemen en bij het concept lezen denken aan het scannen van koppen in de Sp!ts.

Extra gers: de trilogie wordt verfilmd. Te beginnen met The Golden Compass. Hier pak je die trailer.

Oh boy oh boy oh boy!

Skate en Halo 3 voorpret:

teaser commercial Halo 3. Echt redelijk geniaal om een oorlogsveteraan uit de toekomst te gebruiken....

Intro van Skate, als je de game in je console gestopt hebt....

Ook lachen: LL Cool J. komt naar Amsterdam voor de lancering van Halo 3. Op 25 september gaat hij in Tuschinski spelen tegen Pharrel Williams die dan in Londen met zo'n lekker nerdy headsetje opzit.