Zike! MonoBrow is verhuisd.

Je wordt nu doorgezapt naar mijn nieuwe site. Zo niet, check
www.mymonobrow.nl
en update je bookmarks.

08 October, 2007

Atomen bestaan uit ruimteschepen

Astro Boy ziet er nog behoorlijk basisschool uit. Toch stamt het stripmenneke al uit 1963.

Astro Boy is bedacht door Osamu Tezuka in een tijd dat die gasten in Japan niet echt bevriend met de Amerikanen waren. Wat best te snappen is als je bedenkt dat die hun land iets meer dan vijftien jaar ervoor genuked hadden.

Het is 'n robot met superkrachten die werd ontwikkeld door een professor die z'n zoon verloren had. De beste man hoopte de ontstane leegte met Astro Boy te vullen. Niet dus. Want dat androidje had net zoveel menselijke emoties in z'n lijf als een steeksleutel. Pas later begreep Astro B. waarom ze in GTST altijd zo moeilijk doen.

Gelukkig is er één ding dat hij altijd deed en doet: bad boys beuken.

Dat gaat ook weer gebeuren in z'n nieuwe animatiefilm (uiteraard met die slicke computer graphics.) De teaserposter hierboven is net openbaar gemaakt en het enige wat er nu qua beeld beschikbaar is. Sowieso moet je nog even wachten, want je kunt 'm pas in 2009 checken. Hier vind je een interview met de regisseur (even scrollen).

Oh en remember this one? De eerste keer dat ik die briefjes van hem las...

Dons in je bek

Eigenlijk zijn de rockende raggers van Aux Raus heel rustig en lief. Ze kunnen zelfs een paar uur stilstaan tijdens de shoot van hun nieuwe persfoto's. (Gemaakt door Mark Groeneveld.) Nou ja, een paar minuten dan.

Art direction en styling met dat geniale Muppetshow gevoel: Miggedy Maartje van Nimwegen.