Zike! MonoBrow is verhuisd.

Je wordt nu doorgezapt naar mijn nieuwe site. Zo niet, check
www.mymonobrow.nl
en update je bookmarks.

25 February, 2008

Mijn buurman van vroeger was vrachtwagenchauffeur en noemde me altijd stranger.


Grafische gast Julien doet Julesdavid. En daar maken ze mooie dingen voor de mensen. Z'n laatste klus was de identity voor Stranger Festival, een initiatief très sympa. Europese jongeren krijgen namelijk de kans om in korte filmpjes te laten zien waar ze into zijn. Larry Clark kan wel inpakken.

Het resultaat van alle inzendingen kun je van 3 tot en met 5 juli checken op het Westergasterrein..

En hier dus werk van Julesdavid.

Random pattern recognition

Even een update over de goodies die ik de afgelopen tijd gescoord heb.

- Geometry Wars Galaxies
Een game voor m'n Nintendo DS, waarin het draait om die ouderwetse trigger finger. Niks geen crappy b-film-script of cliché-karakters, gewoon lekker knallen op abstracte figuren.
Filmpje

- Advance Wars Dark Conflict
Nog een classic game voor onderweg of in bed. Een soort Risk/Stratego/Schaak combi, maar dan met cartoony legertjes. Honderd uur spelen, gegarandeerd. Echt, I fucking love it, terwijl ik het strategisch vernuft heb van Patti Solis Doyle

- De vernuftige edelman Don Quichot van La Mancha
De eerste echte roman ooit. Met meer avonturen, humor en inzichten dan de drie extended dvd's van LOTR bij elkaar. (Oh wacht, die hobbitfilms hadden geen humor, nou ja.) En deze vertaling maakt het ook leesbaar voor mensen die al moeite hebben met het weerbericht in de Sp!ts. Je haalt 'm bij Athenaeum, of Bol.

- Skinema
Chris Nieratko was de dude die Big Brother een tijdje runde en zat in de oorspronkelijke Jackass posse. In Skinema lijkt het erop dat hij allemaal pornofilms bespreekt. Maar hij gebruikt de titels van die movies vooral als uitgangspunt om over z'n eigen dom lomp en famous leven te ouwehoeren. Absurd! Nu te halen bij The American Book Center.

- Yona Friedman
Adriaan maakte een pjagtige poster en tijdelijk logo voor een expositie in het CAPC in Bordeax. Yona Friedman is trouwens een gekke architect.

- Play Time
Een film van regisseur/acteur Jacques Tati. Helaas heb ik een overzicht van die dude in het Filmmuseum van een jaar of wat terug gemist. Deze film zit in ieder geval vol mooie beelden en grappige situaties. Modernisme, je weet!
Trailer - Play Time

Kenker, ik had met deze posting een hele week kunnen vullen.