Zike! MonoBrow is verhuisd.

Je wordt nu doorgezapt naar mijn nieuwe site. Zo niet, check
www.mymonobrow.nl
en update je bookmarks.

13 January, 2009

Designer Over Redesign GlamCult


Karen is verantwoordelijk voor de nieuwe look van GlamCult. Aan dit uiterlijk moet ik nog wel wat wennen. Gelukkig maakt de cover mevrouw met het Patti Smith-shirt dat een stuk makkelijker. Bonjour!

De oude GlamCult was zwartwittig, nu is het full color met alleen z/w typografie. But why?
"Dit heeft 2 redenen. Ten eerste is het onderdeel van het concept en ontwerp dat daaruit is ontstaan. Het beeld is altijd het belangrijkste en ligt dus op de voorgrond. Het duwt als het ware de tekst, koppen en bodyteksten weg. Hierdoor ontstaan er elke keer nieuwe lay-outs, afhankelijk van het formaat en de hoeveelheid van de fotografie."

En het logo?
"Dat is ontstaan uit 2 lagen van het woord GLAMCULT. Door 1 laag te verschuiven krijg je een schaduweffect. Dit gedeelte wordt op de cover altijd uit de foto gesneden en is dus wit. In het binnenwerk is dit bij grote artikelen ook gebruikt, zonder beeld bij CULT en bij reportages en kleine interviews zonder laag-op-laag effect."

Wat is er tof aan werken op krantenpapier?
"De uitkomst is nooit 100% zoals je verwacht, dus er zijn altijd dingen die je van tevoren niet had kunnen bedenken, en misschien niet zo had gewild qua vormgeving en gevoel."

Aha
"Ook is een krant iets tijdelijks, iets wat mensen na een tijdje weggooien. Het wordt geel, en dat voegt naarmate de tijd vordert iets extra's toe. Het tabloid-formaat geeft ook veel vrijheid; we hebben de mogelijkheid om veel beeld groot weer te geven."

Heb je nog ontwerp easter eggs in het design gestopt?
"NOPE, deze x niet."

Dan toch vast wel iets gejat van een ander modeblad?
"Hahaha, nee NATUURLIJK niet. We wilden vanaf het begin iets nieuws ontwerpen wat past bij de filosofie van GLAMCULT. Ik denk dat dit goed gelukt is."

Nog een paar jaar, dan wordt er bijna geen print meer gemaakt. Word je dan verdrietig?
"Dan word ik heel verdrietig, maar ik denk dat dat nog héééééééééél lang gaat duren hoor! Er zal altijd drukwerk blijven bestaan, op wat voor een manier dan ook. Het heeft meer gevoel en materialiteit in zich dan internet."