Zike! MonoBrow is verhuisd.

Je wordt nu doorgezapt naar mijn nieuwe site. Zo niet, check
www.mymonobrow.nl
en update je bookmarks.

16 October, 2009

Amsterdam Biënnale: Bin Jij D'r Bi?De Amsterdam Biënnale wordt dit jaar voor het eerst gehouden. Wat best lachen is voor een event dat z'n naam dankt aan het feit dat het één keer in de twee jaar plaatsvindt. Wat dus betekent dat iets pas een biënnale kan heten als het minimaal twee keer georganiseerd is. Ofzo.

Organisator Mediamatic heeft dertig internationale curatoren gevraagd om hun kijk op hedendaagse kunst uit evenzoveel verschillende steden aan ons te tonen. Met andere woorden: als je langskomt weet je what up met de hete worldwide artgastjes (m/v). Nog een reden om langs te komen: Firestone speelt!

Mediamatic Vijzelstraat 68
Vanaf 20.00

Mediamatic - Amsterdam Biënnale 2009

It's The End Of The World As We Know ItWanneer ik alleen thuis ben kijk ik net iets te vaak naar de deur van m'n woonkamer. Ik hoor rare geluiden. En als ik terugkom van boodschappen doen scan ik eerst de steeg naar m'n appartement voordat ik 'm inloop. Aanstellerij? Wel als je bedenkt dat het komt door een strip.

The Walking Dead is dan ook een ambitieus project van schrijver Robert Kirkman (nu ook bezig met Haunt, een nieuwe comic samen met Todd McFarlane) en tekenaar Tony Moore (vrij snel vervangen door Charlie Adlard).

En ja er zitten zombies(yay!) in, er wordt geschoten en de lichaamsdelen vliegen door de lucht. Toch is dat niet waar het om draait in deze serie. Of wat 'm zo goed maakt.

Het is de manier waarop de overlevenden van een zombievirus omgaan met een bizarre situatie. Wat zou jij doen als je met een paar vreemden zit opgescheept en je op elkaar bent aangewezen om te overleven? Dat is een interessante vraag. En eentje waarop de schrijver een heel lang antwoord probeert te geven.

"This is a very character driven endeavor. How these characters get there is more important then them getting there... I'm in this for the long haul. I hope you guys are looking forward to a sprawling epic. Because that's the idea with this one."

Karakterontwikkeling in een zombiestrip? Met prachtig zwart-wit artwork? Rustig maar, je koopt de trade paperbacks onder andere hier:

The Walking Dead