Zike! MonoBrow is verhuisd.

Je wordt nu doorgezapt naar mijn nieuwe site. Zo niet, check
www.mymonobrow.nl
en update je bookmarks.

29 September, 2009

Top 5 Brutal Maar Neppe WapensDistrict 9 heeft indruk op me gemaakt. Het waren vooral de wapens waardoor ik van de bank stuiterde (jaja, het script en de editing zijn ook magnifiek).

En zo, beste mede-connaisseur van het betere popcultuur gebeuren, wordt het idee voor een posting geboren. Don't worry, be trigger happy:

5. Noisy Cricket - Men In Black
-----------------------------------------


Je voelt het al aankomen wanneer dit handvuurwapen voor het eerst in beeld komt in Men In Black. Z'n lullige uiterlijk verlhult z'n explosiviteit. Het is ook een vreemde AK in de bijt, want het enige wapen in dit rijtje dat 'n grappig effect sorteert.


4. Lawgiver - Judge Dredd
-----------------------------------------


Nog zo'n klassieker met een fraaie naam. De Lawgiver is verbonden aan z'n eigenaar doordat het zijn palmafdruk herkent en werkt dus alleen wanneer de juiste dude het ding vasthoudt. Dan krijg je wel wat kaboom voor je Belgische franken; de gun heeft verschillende soorten kogels waaronder de infamous Double Whammy.


3. Proton Pack - Ghostbusters
-----------------------------------------


Niet bruut, wel spectacularrrrr; die energieblasters van Peter Venkman en co. Ik was geloof ik negen toen ik Ghostbusters in de bios zag. Dat was een beetje too much voor me want ik heb zo gelachen en gejoeld dat ik in m'n broek plaste (broek nat, stoel nat, film pas halverwege). Wel tot het einde gebleven natuurlijk.


2. Arc Gun - District 9
-----------------------------------------


Deze dus. Eigenlijk is de Arc gun een Proton Pack op steroïden. Haal de trekker over en je doelwit krijgt een energiestraal in z'n donder, kookt van binnen, zwelt op en spat uit elkaar. Dit alles in een milliseconde. Het ontwerp is ook precies goed: een mix van Star Wars en Super Soaker. Beetje jammer dat je er nooit mee zult knallen: hij reageert alleen op aliens.


1. M56 Smart gun - Aliens
-----------------------------------------


Geen idee waarom deze stalen pielemans-extensie Smart gun heet. Misschien maakt het de gebruiker slimmer (dat verklaart waarom het een favoriet is van Space marines), verder is er niet veel intelligents aan het afvuren van kogels. Zelfs niet als ze uit zo'n awesome apparaat komen.

De M56 staat op 1 omdat het een wapen is dat bewijst dat techniek niet per se vooruitgang betekent. Je kunt wel een high tech gun hebben, maar als je tegenover Vasquez met haar M56 staat is het toch echt tijd voor total annihilation. Die van jou.

Extraatje Van Miranda JulyWunderwijfje Miranda July (legendarische MiniMail) blijft je maar verrassen met bijzondere projecten.

En ook al schijnt haar laatste initiatief eerder gedaan te zijn door ene Cindy Sherman, ik vind de Vice fotoreportage waarin ze op dezelfde manier poseert als figuranten uit classic films eh, classic:

----------------------------------

Miranda July - Extra