Zike! MonoBrow is verhuisd.

Je wordt nu doorgezapt naar mijn nieuwe site. Zo niet, check
www.mymonobrow.nl
en update je bookmarks.

10 July, 2007

De dijen van Chun li


Ok. Even op die nerdy tip. Wat je moet weten om het te voelen: in 2004 dukete twee fanatieke gamers het tegen elkaar uit tijdens een computerspeltoernooi. Het ging om een beslissend moment van de game Street Fighter 3. In dat spel draait het erom je tegenstander in elkaar te rossen. Gezellig.

De grap is dat er een mogelijkheid is om aanvallen van de ander op een speciale manier te blokken en dan direct te counteren. Dat vereist een soort Zen-timing en -skill die je alleen krijgt als je doeidoei tegen je sociale leven zegt, je opsluit in je kamertje met de gordijnen dicht en een atoomoorlogvoorraad Dorito's en Mountain Dew binnen bereik hebt. Best treurig dus wanneer je kenkergoed bent in Street Fighter. Maar als je dan flikt wat de gast in dit filmpje laat zien en terugkomt van een ogenschijnlijk onvermijdelijke ondergang...

De dude die met Chun Li (poppetje met de goddelijk dikke dijen) speelt denkt dat hij gewonnen heeft. Maar dan komt Ken met z'n witte karate pakkie terug. En blokt dat Chinese meisje zeventien keer! En ramt haar vervolgens compleet het scherm uit! Is gewoon absurd. En MonoBrow dus een nerd.

Terrorist tegen vormgever: mag het logo iets groter?

De kans is klein dat de grafisch ontwerpers van de logo's hierboven ooit een Lamp, Leeuw, of D&AD Award winnen. Maar als je ze zoals David van Ironic Sans op een rij zet, ziet het er wel heel tof uit. Kijk dan.

Ok. Here's an idea: tijd voor de Maak Voor MonoBrow Het Ultieme Terroristenlogo Ontwerp Wedstrijd.

De voorwaarden:

- Er moeten dikke wapens in voorkomen
- De agressie moet er vanaf spatten
- Er moet een belofte van een betere toekomst inzitten
- Er moeten nog dikkere wapens in voorkomen

Dus stuur je ding naar het mailadres onderaan de pagina.

Dan zorgt MonoBrow dat er zo'n filmpje gemaakt wordt waarin een paar van die bivakmuts dragende, gefrustreerde sukkels met AK 47's staan te schreeuwen voor een vlag met daarop jouw wereld dominerende logo. Nee maar écht.