Zike! MonoBrow is verhuisd.

Je wordt nu doorgezapt naar mijn nieuwe site. Zo niet, check
www.mymonobrow.nl
en update je bookmarks.

10 July, 2007

De dijen van Chun li


Ok. Even op die nerdy tip. Wat je moet weten om het te voelen: in 2004 dukete twee fanatieke gamers het tegen elkaar uit tijdens een computerspeltoernooi. Het ging om een beslissend moment van de game Street Fighter 3. In dat spel draait het erom je tegenstander in elkaar te rossen. Gezellig.

De grap is dat er een mogelijkheid is om aanvallen van de ander op een speciale manier te blokken en dan direct te counteren. Dat vereist een soort Zen-timing en -skill die je alleen krijgt als je doeidoei tegen je sociale leven zegt, je opsluit in je kamertje met de gordijnen dicht en een atoomoorlogvoorraad Dorito's en Mountain Dew binnen bereik hebt. Best treurig dus wanneer je kenkergoed bent in Street Fighter. Maar als je dan flikt wat de gast in dit filmpje laat zien en terugkomt van een ogenschijnlijk onvermijdelijke ondergang...

De dude die met Chun Li (poppetje met de goddelijk dikke dijen) speelt denkt dat hij gewonnen heeft. Maar dan komt Ken met z'n witte karate pakkie terug. En blokt dat Chinese meisje zeventien keer! En ramt haar vervolgens compleet het scherm uit! Is gewoon absurd. En MonoBrow dus een nerd.

No comments: