Zike! MonoBrow is verhuisd.

Je wordt nu doorgezapt naar mijn nieuwe site. Zo niet, check
www.mymonobrow.nl
en update je bookmarks.

24 June, 2009

MiniMail: Boris van de VenBoris ken je van Gamekings. MonoBrow ziet hem vooral als de Rupert Murdoch van Nederland. Een bonafide media mogul met meer macht dan goed voor hem is want een complete industrie is afhankelijk van zijn mening.

Gelukkig heeft Boris het beste met iedereen voor. Heus. Dat lees je in de MiniMail hieronder. Inclusief gedateerde info, schoonmoeders en een top 5 die uit 6 bestaat!

-----------------------------------------------

Je verdient je geld door videogames te spelen. Hoe awesome is dat?
"Ja dat is leuk. Al komt er tegenwoordig meer bij kijken dan alleen games spelen. Maar goed, je moet nooit vergeten waar je vandaan komt, toch?"

Word je niet gek van je schoonmoeder die vraagt wanneer je nu eindelijk een echte baan zoekt?
"Nee, de baan is okee. Ze zou alleen wel graag willen dat ik niet al die tattoo's had laten zetten. Maar daar ziet ze tegenwoordig ook de grap van in. Dat hoop ik tenminste."

Je bedrijf Blammo bereikt elke maand honderdduizenden mensen. Toch rijd je in een gare monster truck. Wat doe je verkeerd?
"Die gare monster truck was de liefde van mijn leven. Twee jaar geleden zijn we uit elkaar gegaan. Alles wat moois is moet blijkbaar ooit kapot. Maar geloof me. Het was niet de truck. Het lag aan mij."

Haha
"Nu rij ik een BMW 325i cabrio uit 1872. Maar goed. Om even op je vraag terug te komen: ik investeer m'n geld liever in plezier. Dat levert, vooral in deze economisch moeilijke tijden, veel meer rendement op. En zodra ik loaded ben, laat ik het je weten."

Je bent klant bij Rob Admiraal, heb je een tattoo van een videogame?
"Natuurlijk niet. Leuk die games maar je moet het niet overdrijven. Overigens ben ik al jaren niet meer door Rob getattoeëerd. Misschien moet ik weer eens langs gaan. Ik zit er aan te denken om mijn driekwart mouwtjes te laten verlengen."

De soundtracks van veel games zijn crap. Generieke gitaren, kansloze trance.... Hoe ziet jouw game song top 5 eruit?
"Er zou wel wat meer aandacht mogen zijn voor het levenslied. De Amsterdamse game studio Guerrilla Games heeft een kans laten liggen door bijvoorbeeld André Hazes of Johnny Jordaan niet te featuren in Killzone 2."

Eh, ja.
"Maar okee, een top 5: De Vlieger (Hazes), op 4: Kleine Jongen (Hazes) , op 3: Heimwee naar Mokum (Gert en Hermien), op 3 Ze loog tegen mij (Drukwerk), op 2: Bloed zweet en tranen (Hazes) en op 1: Babylon Falling van The Twinkle Brothers. gewoon omdat dit interview over 100 jaar misschien nog online is terug te vinden."

Wat zeg je tegen mensen die geld willen verdienen met schrijven over videogames in Nederland?
"Ik denk dat er in Nederland niet meer dan 10 journalisten zijn die kunnen leven van het schrijven over videogames. Dus veel succes! en vooral zorgen dat je ook een vak leert, zodat je tenminste een gezonde relatie met je schoonmoeder kunt opbouwen."

Ratatat: Gratis KniKnaKnallenEigenlijk is Ratatat gewoon verschrikkelijk goed. Kun je nu wel een beetje slap protesteren (waar zijn de bangers, ik hoor alleen maar van die pielliedjes) maar dan snap je het niet.

Terwijl de band van Mike Stroud en Evan Mast wél snapt hoe je bijvoorbeeld zonder budget mooie clippies maakt, weet dat je op een podium niet alleen maar anderhalf uur moet turen naar mogelijke bierspetters op je schoenen en het maken van fijne tunetjes al helemaal doorheeft.

Vind jij dit ook? Dan heb ik goed nieuws. Ratatat staat volgende week woensdag (01/07/09) in de Melkweg. En ik heb:

2x2 plekken op de lijst

Mail me je favoriete actiefilm waarin flink geratatat wordt met machinegeweren en ik doe m'n best voor je.