Zike! MonoBrow is verhuisd.

Je wordt nu doorgezapt naar mijn nieuwe site. Zo niet, check
www.mymonobrow.nl
en update je bookmarks.

08 July, 2009

OntFront: Big In ShanghaiLiza en Tomas van OntFront zijn net terug uit Shanghizle. Ze bezochten die stad voor een onbegrijpelijke Engrish sessie serieus gesprek met een kledingproducent die de 2010 S/S Tonight is the Knight gaat maken. (Check 'm tijdens de AIFW.)

Dat moet een redelijke high roller ervaring geweest zijn. De fabriek waar de OntFront-collectie geproduceerd wordt levert ook aan Hilfiger, Burberry, Calvin Klein en Dior.

----------------------------------------------

Liza, hoe dan op de straten van Shanghai?

"China loopt iets achter vergeleken met bijvoorbeeld Japan. De schoolgirl look is nog steeds in bij meisjes en de polo is hot bij mannen. Winkels zoals I.T. (waar o.a. Comme des garçons, McQueen, Raf Simmons en Victor en Rolf wordt verkocht) zijn erg hot. Chinezen geilen op dure merken.""Shanghai is een bruisende stad. Er gebeurt veel op het gebied van mode, kunst en uitgaansleven. Zeer inspirerend."


Oh, en voordat je in de comments losgaat over kinderarbeid: volgens de OntFront ontwerpster heeft Hilfiger himself een overeenkomst met de fabriek die zulke praktijken uitsluit.

Plus OntFront is aangesloten bij ASIFF (Amsterdam Sustainability Institute for Fashion and Fabrics). Dat wil zeggen dat OntFront op een duurzame manier produceert. Lief voor het milieu en de kindertjes dus.

OntFront x Shanghai

Les Commerçants: Lichaamstaalcursus In 7 Minuten


(foto: Lukas Wassmann)

LES COMMERÇANTS is een serie videoportretten van mensen die hun lichaam gebruiken om geld te verdienen. We zien een vrouwelijke boxer, een circusacrobaat en een professionele pornoacteur. Elk portret duurt 7 minuten en bestaat uit een gedanste solo en een interview.

Blam!

Nog te checken tot en met zaterdag (behalve vandaag) om 18.00 uur.

Les Commerçants - Melkweg