Zike! MonoBrow is verhuisd.

Je wordt nu doorgezapt naar mijn nieuwe site. Zo niet, check
www.mymonobrow.nl
en update je bookmarks.

15 January, 2009

Voor een kwartje mag je aan m'n knoppen zittenIk kwam deze foto van een videogame arcade in Noord Korea tegen.

Stukje gaarheid voor de mensen. Nee, dan een paar honderd kilometer verderop in Japan. Daar snappen ze beter hoe dat brood en spelen-ding werkt.

In het land van de stijle kapseltjes worden arcades met electronisch entertainment nog steeds redelijk drukbezocht en maken ze actief onderdeel uit van de videogamecultuur. (Hoewel dat ook steeds minder wordt.)

Bij ons zijn de laatste kasten met computerspellen bijna overal vervangen door fruitmachines, bediend door eenzame bejaarden die hun AOW er in één avond doorjassen.

Kleine kans dat zij net zo lekker kunnnen reminiscen als ik: weet je nog, met een paar gulden op zak je vergapen aan de graphics van Space Harrier, locals uitdagen met een potje Daytona of MK1 en de dag afsluiten met een Big Mac en twee Cheese burgers de man?

Ja toch? Daarom dus dit werkje over de Japanse arcade scene:Arcade Mania

7 comments:

Twisted Streets said...

MOOI! Een groter geluk dan het eindeloos struinen tussen de kasten door (meestal zonder geld) heb ik nooit meer mogen ervaren. Zoete, bittere, onstuimige jeugd: waar zijt gij gebleven?

Rory said...

Wist je dat er in N. Korea een fixe game-industrie bestaat gericht op de mobiele Japanse markt?

Balvert Batje said...

Nope. Wel zielig. Dat je dan als Noord Koreaanse developer geen geld hebt om eten te kopen maar dat je wel op dure computers werkt.

Anonymous said...

Ga je dit jaar dan EINDELIJK EEN KEER MEE?

Boris said...

Gast, Space Harrier! Ik ben al jaren op zoek naar de naam van die game! Dankjedankje, dat was altijd wel een hoogtepuntje in het linnaeushof. Leuke speeltuin, maar toen er een arcade gedeelte kwam was dat de main attractie.

Balvert Batje said...

@jeroen ik wil zo graag jongen. Maar ik wil ook grote flatscreens en Apple laptops.

Balvert Batje said...

@ boris: graag gedaan. Maar Linnaeushof? Gast, daar kreeg ik m'n eerste Nintendo Game & Watch. Submarine ofzo...