Zike! MonoBrow is verhuisd.

Je wordt nu doorgezapt naar mijn nieuwe site. Zo niet, check
www.mymonobrow.nl
en update je bookmarks.

10 December, 2008

Eisner ScheissnerEisner is een nieuw, Nederlands striptijdschrift. Altijd goed: jongens uit een subcultuur die moeite doen een groter publiek te bereiken en tegelijkertijd vooroordelen (strips zijn voor leeghoofden) over hun geliefde onderwerp proberen te ontzenuwen.

MonoBrow gaat hard op Europese en Amerikaanse strippies dus ik stond zaterdag bij de boekhandel om het eerste nummer van Eisner te scoren.

/haalt diep adem

Wat een pretentieuze crap! Fuck. Ik word er nu weer kwaad om. De toon wordt gezet met een navelstaarderig verhaaltje waarin de literaire wereld belachelijk gemaakt wordt. En vervolgens volgt verhaal op verhaal met pseudo diepgang en boring, semi artistieke illustraties.

Wat een ongelooflijke, humorloze crap. Alsof de liedjes van die amelodieuze mompelaar Spinvis verbeeld zijn.

Het enige wat klopt is een funny as fuck kritiek op kunstopleidingen van Daniel Clowes, de gast die je kent van zijn geniale stripverfilming Ghostworld. Maar dat is een Amerikaan.

Mijn probleem met Eisner is dat ze alle vooroordelen en misvattingen over strips alleen maar bevestigen, een enkele uitzondering (Daniel Clowes' verhaal) daargelaten.

Blergh.

9 comments:

Rory said...

Hahahahaha. Dit zou je zoveel vaker moeten doen.

Zebra said...

Nou niet echt. Kritiek op je stripboekje moet je zelf weten. Maar nog 1 gare opmerking over Spinvis, en ik zeg mijn monobrow abonnement per direct op. (moet ik hier nog smileys achterzetten om mijn woorden iets te ontkrachten?)

Balvert Batje said...

@Zebra, haha. Ja, ik vind dat gekanker op internet eigenlijk nogal kansloos. Maar ik voelde me zo bekocht jongen, ik was echt kwaad!

Maar goed.

Even goede vage kennissen toch?!

rogier said...

Jan zeikt niet zomaar iets af.
Hij post bijna altijd alleen maar positiviteit,
dan vind ik zo'n artikel er tussen juist getuigen van ballen, en blijkt het dat zijn blog niet alleen maar over promotie gaat.

Zebra said...

Als je ergens boos over bent, dan moet je dat uiten. Daar ben ik voor EN vind ik nog leuk om te lezen ook. Serieus. Ik heb gewoon een niet met logica te onderbouwen zwak voor de muziek van Spinvis.

Balvert Batje said...

Dat heb ik met Kate Bush. Sorry.

KNOTORYUS said...

In België hebben we een uitdrukking: "Ik zou nog liever m'n duimen in m'n gat proberen te breken dat vrijwillig een nummer van Spinvis draaien'. Volks, hé?

Boris said...

Jammer jammer, NL en strips zijn altijd al soso geweest. Komt er zo'n initiatief, krijg je kut met peren. Ik weet nog dat de schappen vol lagen met G.I. Joe, Spiderman, Superman, Batman, Watchman (ja echt), Transformers, Turtles, X-men, Spawn, The Darkness, Witchblade, Gen-13 (hier ging het bergafwaarts) en nog tientallen andere varianten en subseries. Zo jammer, waar is het mis gegaan.

MonoBrow said...

Nou ja, ik vind het ruk. Misschien is het wel jouw ding....