Zike! MonoBrow is verhuisd.

Je wordt nu doorgezapt naar mijn nieuwe site. Zo niet, check
www.mymonobrow.nl
en update je bookmarks.

13 May, 2009

Je Bent Gefixeerd Op De Verkeerde DingenHet begon bij je neefje dat anderhalf jaar geleden tijdens een familiedag zei dat hij een fixed voor Sinterklaas wilde.

Een maand of wat later vond de agent die je bekeurde het dom dat je op zo'n modieus fietsje het verkeer in gevaar bracht.

Acht weken terug schreef een commentator in de Telegraaf dat die fixed gear fietsen hem deden denken aan het bmx'en uit de jaren tachtig.

En nu zie je in elke advertentie in Vice of commercial op BNN een cluelesss model dat op JOUW passie voorbij rijdt.

--------------------------------

De grootste vijand van niches is de massa. Zodra die erachter komt hoe tof het is wat jij en je negen wereldwijd verspreide vrienden uitspoken, kun je net zo goed overstappen op het verzamelen van Geodudes.

De scene gaat kapot en wordt overspoeld met gasten die het niet snappen of voelen!

Maar is het populair worden wel zo crappy voor de ontwikkeling van jouw favoriete tijdverdrijf? (Dude! Het is een levensstijl, wtf!)

Ik denk van niet. Doordat er meer geld in een scene omgaat, gaat de kwaliteit van het materiaal omhoog, krijgen mensen die goed zijn de kans van hun hobby te leven en worden er meer events georganiseerd zodat je nog fanatieker met je ding bezig kunt zijn.

Dat je op de koop toe moet nemen dat Albert Verlinde af en toe poseert op een roze fixed, is dan eigenlijk best lachen.

En uiteindelijk haken de neppe crackgasten toch weer af als ze na tien mislukte wheelies geen G-star broek zonder gaten meer over hebben.

All good baby.

13 comments:

Jurgen Flick said...

Jezus, gaat nu opeens iedereen bloggen over dit onderwerp?!
haha!

Nee ik ben eens man. Dat gezeik heb je ook altijd bij bands of films. "Hé, luister eens hiernaar?" "Duh, dat is al oud man."
Nou en? dat vroeg ik toch niet!

Ik ben fan van The Police. Sterker nog ik stond in de Arena vorig jaar!?
Tussen al die andere sukkels die nu ook opeens The Police ontdekt hebben.Albert Verlinden niet gezien trouwens...

reneger said...

The Powies?

reneger said...

maar voordat ik ernstig werd afgeleid kwam ik deze tegen www.texture-magazine.nl/?p=808

met de gedachten, nou daar heeft die jongen nog eens wat aan

MonoBrow said...

@reneger: goeie link. Maar ik nam dit voorbeeld vooral omdat iedereen en z'n oom in Krommenie into fixed is. Geef mij maar een plank met vier wieltjes eronder.

reneger said...

je moet eens een middagje voor de design academy in eindje gaan staan, daar struikel je erover.


moet je niet echt gaan doen hoor

Erik said...

Ik kan niet wachten tot oktober 2010, lekker cheap onderdelen van Marktplaats plukken omdat iedereen weer gekapt is :D

MonoBrow said...

Jij bent een fan toch, Erik?

reneger said...

http://erosie.blogspot.com/2009/05/haha.html

mooie afsluiter

Erik said...

@mono

ik ben een fan ja
http://trackosaurusrex.com/pblog/images/Fixie_468.jpg

verder dient alles met een korrel zout genomen te worden, ik vind fietsen leuk. Of dat nou op een fixie is (leuk!) of een gouwe ouwe racefiets (leuk!). Dat het nu een hype wordt, juich ik alleen maar toe (tot dat de scotoe fietsen in beslag gaat nemen natuurlijk). Dan kan ik volgend jaar lekker goedkoop spul vna marktplaats trekken.

MonoBrow said...

Heel goed. Ik snap het wel hoor.

MonoBrow said...

Eerste bike truukjes ooit: http://www.youtube.com/watch?v=aZjd9pBmLoU&feature=related (via Jurgen die te lui is om het zelf te posten)

Alex said...

Haha, LOL @ plaatje van Erik.

Om eerlijk te zijn ben ik ook zo'n jongen die pas net op de fixie bandwagon is gesprongen. Twee jaar terug was ik onder de indruk van de Red Light Go trailer. Precies 299 dagen geleden besloot ik er iets over te schrijven op Freshville en sinds een paar maanden rijd ik mijn eigen fixed. Vooral omdat ik de eenvoud waardeer. Het geeft me de kans een mooie fiets te ontwerpen/customizen (de inherente scheppingsdrang van een vormgever, denk ik) en dat het momenteel hip is is dan leuk meegenomen.

Het lijkt me dat vooral hipsters zich ergeren aan de mainstream entree. Als je fixed rijdt puur vanwege de fiets kan het je geen reet schelen of er in jouw stad 1 of 1.000 op rijden, toch? Wil je onderscheidend zijn dan heb je nu een probleem.

Ik denk dat mijn liefde voor eenvoud de trend wel overleeft :)

MonoBrow said...

Wat ik nog steeds niet begrijp aan dit hele gebeuren is dat je dus zonder rem fietst.

Ik bedoel, hoe arelaxed is dat! Je maakt je schoenen goor als je wilt remmen, door de toe clips (spreek uit toe) is het ook nog eens onwijs onhandig en link.

Het is natuurlijk wel te leren, maar niet handig ofzo. Ik vind racefietsen gaaf omdat het zo lekker voelt op zo'n fiets. Dat moeilijke gedoe met remmen snap ik dus niet.