Zike! MonoBrow is verhuisd.

Je wordt nu doorgezapt naar mijn nieuwe site. Zo niet, check
www.mymonobrow.nl
en update je bookmarks.

15 May, 2009

Mooie Tweety tattoo! Nee man, dat is Twones.
Vandaag niet de nieuwe van Major Lazor. Maar wel de tool waarmee je aan al die betweterige snotjes laat zien dat je muzieksmaakgewijs on point bent.

Twones is een Amsterdamse start up die alle muziek die jij en je op Pitchfork hatende pals online afspelen (stream of harde skijf), netjes weergeeft.

Ik vind het gaaf. Want ik heb bijna niks op m'n laptopper staan dus dan is het belangrijk dat iedereen weet dat ik meer luister dan Kate Bush en The Cool Kids.

---------------------------------------------

MonoBrow geeft een truckload aan Twones-accounts weg. You want in? De eerste 50 mensen die zich aanmelden met de code MONOBRW gaat dat lukken.

---------------------------------------------

Kim Lewis van Twones vertelt je eerst even hoe dan:


Iedereen is sociaal netwerk moe. Hoe moet dat nou?
"Vooropgesteld dat niks moet, werkt het als volgt: iedereen vindt iets hard. Dan vindt iedereen het kut. En pas daarna gaan mensen het praktische nut er van inzien. Zoiets werkt het ook met het social web."

Wat gebeurt er als iemand alleen maar naar Bløf en Ilse de Lange luistert?
"Dan kan 'ie via Twones connecten met gare homies die ook alleen maar Blof (no dwarsstreep) en Ilse luisteren. Of ons toffe mensen er van overtuigen dat ze de moeite waard zijn. Of zijn tracker op pauze zetten als die 'muziek' per se aanmoet."

Hoe handig is Twones eigenlijk?
"We doen geen inbouwkeukens of routerreparaties, maar toch is Twones verdomde handig. De laatste jaren is veel muziek naar de 'cloud' verschoven, wat tot een nogal versnipperd muzieklandschap heeft geleid. Twones brengt al die muziekdiensten samen."

Kun je er ook leuke mevrouwen mee ontdekken?
"Vooralsnog alleen via profile pics, maar we zijn hard bezig om van volgende versies de ultieme pickup tool te maken. Een soort Adultfriendfinder maar dan met beats, denk matching op muzieksmaak en 'serenade' buttons (balcony not included)."

16 comments:

Rory said...

Vraag hem gelijk even waarom ik dit wel zou moeten doen terwijl Last.fm al gaar is.

Vraag ook even waarom ik zou willen dat anderen zien welke muziek ik luister.

Vraag ook even waar Tony Player is begraven.

Iets supporten omdat het Amsterdams is en de peoples aardig zijn snap ik. Maar ik ben gewoon heel benieuwd naar de echte meerwaarde van dit product.

maartjes van said...

Rory, ben je ongesteld ofzo?

MonoBrow said...

Rory! Wat is er jonkie?

MonoBrow said...

Twones is relaxed: eindelijk een plek die alles wat ik via m'n computer afspeel, tracked.

En waarom is Last FM gaar? Behalve het 'betalen'-verhaal werkt die dienst toch ook goed?

Rory said...

Ik snap gewoon de hele relevantie van dit soort dingen niet. Het is me gewoon niet duidelijk wat ik ermee moet. Overtuig me, en ja het is weer die periode van de maand.

Ik haat niet, ik vraag het me gewoon af.

MonoBrow said...

Gewoon, precies waarom je blogt: omdat je het leuk vindt om je smaak te delen met anderen.

(Dit is natuurlijk niet de enige reden waarom je elke dag post, maar wel een belangrijke.)

Rory said...

Woord maar dat is een conversatie. Daar stop ik het in mijn eigen woorden en plaats ik het in perspectief. Ik denk dat stukkie menselijkheid bij dit soort dingen een beetje ontbreekt, echt sociaal is een toplijstje van Job de Wit doorlopen niet echt. Niet voor mij in ieder geval.

Achja, gelukkig zijn er voor die boys ook mensen die dat wel leuk vinden.

MonoBrow said...

Je hebt het over de uitwerking: het bloggen zelf.

Maar de drijfveer is hetzelfde wat mij betreft: je profileert jezelf online door je smaak te tonen en delen met anderen.

Of je nu een stukje schrijft en een dialoog met lezers aangaat, of een lijstje van je afgespeelde muziek toont, same thing. Alleen minder direct.

Plus, stel dat ik Job de Wit een goede journalist vind, dan is de kans groot dat ik nieuwsgierig naar zijn muzieksmaak ben. Twones en dat soort diensten bieden me een plek om op die manier nieuwe shit te ontdekken.

Ik word zelf erg moe van die marketing engerds die veel geld verdienen met het verkopen van gebakken lucht en roepen dat je als merk de dialoog aan moet gaan met je klanten. Fuck dat. Just entertain me en hou verder je kop.

Je maakt fucking flatscreen tv's, je bent geen maatschappelijke beweging en hebt geen moer te melden waar ik als individu (of de samenleving) beter van word.

Je wilt alleen maar dat ik geld uitgeef aan je troep. Fuck dat.

Zo! Wie is er hier nu eigenlijk ongesteld!

Rory said...

LMAO @ stel dat ik Job de Wit een goede journalist vind.

bas said...

Het zal mij benieuwen - ziet er wel leuk uit. Ik draai bijna niks via web, behalve dingen die ik niet in mijn last.fm wil hebben. Ik wil namelijk dat iedereen kan zien dat ik vooral Kate Bush draai in plaats van Bob Sinclar...

whoislewis said...

Rory, het fijne van dit internet van ons is de vrijheid van publiceren. Die leidt tot niet alleen een shitload aan info, maar ook aan diensten, waar Twones trots deel van uitmaakt.

Bestaansrecht van deze diensten (en informatie alike) wordt bevestigd danwel ontkracht door het al dan niet gebruikt worden. Dus heel simpel: als ergens geen vraag naar is, resulteert dit automatisch in een gebrek aan aandacht en daarmee aan users. Een mooi zelfvoorzienend systeem dus.

Wat niet wegneemt dat als je 4 mil in een takeover campaign pompt je best wat users kan 'kopen'. Maar dit is niet hoe Twones rolt. Wij willen gebruikers 'verdienen' door ze een toffe dienst te bieden. Niets voor jou? Then move along, nothing to see here. Dats het mooie van het medium toch?

MonoBrow said...

Kate 'I will never shave my' Bush!

Lukas said...

@Rory.. Misschien moet je je er eerst een beetje in verdiepen voordat je preventief afhaakt

Twones is next level, alleen al om het feit dat ze voor het eerst, sinds internet muziek gedrag van mensen en gebieden in kaart kunnen brengen..

Daarnaast, Tonietje Player komt weer terug. Moest eerst even een aantal andere zaken gedaan worden maar we gaan er weer mee aan de slag.

ga jij wel lekker?

Rory said...

Ik ga heel lekker, dank je.

"Twones is next level, alleen al om het feit dat ze voor het eerst, sinds internet muziek gedrag van mensen en gebieden in kaart kunnen brengen.."

Ik vraag me gewoon af waarom we dit zouden willen?

Ariën Rasmijn said...

Heb een paar maanden met de beta meegedraaid en het was even leuk, maar heb er daarna niet meer naar omgekeken. Uninstalled en doorgelopen. Real talk.

Boris said...

Reden waarom ik aan dit soort dingen meedoe is omdat je op deze manier zie wat anderen tof vinden, het is een manier om makkelijk nieuwe dingen te ontdekken met als source (meestal) bekenden. En daar hou ik van. Dingen ontdekken.