Zike! MonoBrow is verhuisd.

Je wordt nu doorgezapt naar mijn nieuwe site. Zo niet, check
www.mymonobrow.nl
en update je bookmarks.

15 June, 2009

House Of Nether Horror: Iemand Nog Ketchup?Tijdens het filmfestival in Cannes is House of Nether Horror opgericht. Dit is een productiemaatschappij die Nederlandstalige horrorfilms gaat maken (no shit Sherlock).

Excellent!

/leest persbericht door

Oh.

'Eind vorig jaar namen producenten Jan Doense en Herman Slagter (classic naam) het initiatief tot een rondetafelgesprek... Hieruit ontstond het plan om de handen ineen te slaan voor vier low-budget horrorfilms...'

Low-budget? Dit snap ik dus niet. De basis voor elke goede film is natuurlijk een kwalitatief script. Maar juist met horror kom je er niet door alleen gebruik te maken van suggestie.

KIJKERS WILLEN UITEINDELIJK BLOED/GEMUTEERDE GOLDEN RETRIEVERS ZIEN.

Case in point: Seventh Moon, een film door één van de gasten achter Blair Witch Project. Ook een project met weinig geld. Hierdoor konden de makers bijna niks laten zien van de monsters waar het in de film om ging en moest de kijker op een suggestieve manier bang gemaakt worden.

Maar ja, uiteindelijk raakte m'n geduld op bij de zoveelste Kiekeboe-hier-ben-ik-oh-nee-toch-weer-niet.-Zeg-schat-zag-jij-net-ook-een-kleine-kwaadkijkende-witgeschminkte-Japanner-scène.

-------------------------------------------------------------------

Als je ambitie is om iets zo cheap mogelijk te doen, hoe kun je dan ooit iets groots neerzetten? Goede scriptschrijvers en acteurs zijn duur, special effects zijn duur, mooie locaties zijn duur, de RED is duur.... Kom op jongens, zoek nog harder naar investeerders en leg de lat hoog!

House Of Nether Horror

No comments: