Zike! MonoBrow is verhuisd.

Je wordt nu doorgezapt naar mijn nieuwe site. Zo niet, check
www.mymonobrow.nl
en update je bookmarks.

09 October, 2009

Shit is Hartog


Wat ben je toch een rare. Je kleedt je zorgvuldig en je stijl is een expressiemiddel voor iedereen die er oog voor heeft. (Je kunt wel op de Dappermarkt staan en jezelf helemaal suf uitdrukken in je vintage YSL-blazer en deadstock Sebago's, maar ja.)

Ok. Dat gedeelte van je persoonlijkheid heb je gecovered.

------------------------------------------------
Waarom prop je dan elke dag DIE KLEFFE FABRIEKSBROODBAGGER in dat knappe bekkie van je?
------------------------------------------------

Wat zegt dit over je smaak en gevoel voor detail? En hoe denk je dat dit overkomt op anderen?

Wat jij nodig hebt is een hap Hartog. Die broodbeuntjes zijn niet te doen. Zijn maken honderd procent volkorenbrood. Volledig in eigen beheer. Dus van de eh, hoe heet dat, zaadjes ofzo? tot het malen, deegmaken en bakken.

En in tegenstelling tot die veganistische hippy c.r.a.p. associaties die nu door je hoofd schieten is brood van Hartog werkelijk het allerlekkerste ever.

De bakker is de laatste tijd ook druk met het bouwen aan het merk. Zo hebben ze een sympathiek eettentje geopend waar je de hele dag cheape, goedbelegde boterhammen en onwijs lekker zelfgemaakt appelsap scoort.

Voor de non believers is er nu ook een korte docu over de bakkerij. Het is geen inhoudelijk of visueel hoogstandje, maar je krijgt een goed beeld van het bedrijf en de klanten die elke dag opnieuw in de rij staan. Something like a fenomeen, jongen.

Hartog - Het Geheim Van De Rij

16 comments:

Taking Care of Business said...

de 2e dag is het pas echt HART, niet te vreten, ook vind ik in de rij staan met grauwe mensen met sokken in sandalen not to do, gewoon een goeie warme bakker heeft ook lekker brood hoor! lekkere elitist van me...

julesdavid said...

Gij wat ben je toch een lul.

Taking Care of Business said...

inderdaad dat ben ik, maar wel een lekker harde toch

julesdavid said...

hahaha

Ernesto said...

Vooral de kaascroissantjes zijn geweldig. Ze hebben niets met echte croissants te maken, maar ik ga er bij de gedachte al van kwijlen.

MonoBrow said...

Ernesto to the rescue.

Guy said...

Ga eens even snel brood halen bij het vlaamsch broodhuys, die shit is behoorlijk baas, en ook de volgende dag nog te kauwen. want is bij Hartog gasten toch wat minder,en whatthefack is op met dat formaat brood? daar past echt geen plak degelijk vlees op! nog kleiner dan een pakje peuken ongeveer. Maargoed, alles beter dan die supermarkt oosterse kneedgom.

Lee Stuart said...

de lekkerste. lekker stukkie ook.

MonoBrow said...

Ja, dat Vlaamsch broodhuys is ook goed te doen. Maar ik verdenk die gasten er toch van dat ze ook een hoop conserveer en andere chemische shit in het deeg stoppen.

Plus het is wel erg branded. Ik vind de lulligheid van Hartog wel sympathiek.

En dank, Lee.

Rory said...

Vlaamsch Broodhuijs is echt niet te vreten. Ik ben niet echt een broodeter hoor, maar dan verkies ik maisbrood van de AH echt boven alle biologische, uberzelfgemaakte, hip verantwoorde oma-broden. Ik ben dan ook een boerelul die kwantiteit in eten belangrijker vindt dan kwaliteit.

Rory said...

Laat ik niet beginnen over die banga bij de Vlaamsche Broodschuur die vergat mijn bammetje te beleggen en toen ik terugging fuckin moeilijk ging doen over een plakje kaas. Eerlijk.

Rory said...

Trouwens een groot voorstander van conserveermiddelen, smaakstoffen en andere chemische shit.

MonoBrow said...

Ha, Vlaamsch Broodhuys is ook erg overpriced.

En wat chemische toevoegingen betreft: ik ga binnenkort een posting maken over snoep. Want als ik iets smerig vind is het wel snoep ZONDER kleurstoffen en andere kunstmatige toevoegingen.

Dus chocolade met een hoog cacao gehalte kan me gestolen worden. bon bon bloc met praline for the win. Net zoals banaantjes en gele m'm's.

Rory said...

Ik vind vliegen ook echt leuk omdat ik me verheug op het eten.

Jurgen said...

Zoals de naam al doet vermoeden. de volgende dag is het toch kanonhard.
Je moet ook die zoete rommel van ze eens proberen. Bolussen en koek en dat soort rommel.
Ook goed als traktatie voor Neel op school. Zoet, verantwoord én lekker.

Als ze merken dat ze op MonoBrows besproken worden zullen ze straks ook hun ding gaan 'branden' en overprijzen.

Maar je hebt gelijk. Tis wel echt lekker.
Alleen volkoren croissants???? BAH!

TerryYakky said...

@ Rory
You kill me man!