Zike! MonoBrow is verhuisd.

Je wordt nu doorgezapt naar mijn nieuwe site. Zo niet, check
www.mymonobrow.nl
en update je bookmarks.

14 October, 2009

Bootleg toys: Powerful Supper RangersHoe crappy moet het zijn om als ventje in China Sinterklaas te vieren. Na weken van zwoegen op je gedicht of surprise ben je in voor een nasty eh, surprise.

Dankzij de bootlegcultuur is de kans namelijk groot dat je ouders op 5 december met een Street Hero action figure aankomen. Of een Karate Turtles poppetje: niet gelicenceerde rip off's van je favoriete characters en series. Ik zie er de schoonheid wel van in.

Maar als basisschoolboyke kan je waarschijnlijk geen waardering opbrengen voor de knulligheid, rare mix van verschillende stijlen (Darth Vader op een highway patrol motor) en het artwork vol Engrish.

Eigenlijk is het met deze slechte kopieën net als met kunst die put uit alles wat de populaire cultuur voortbrengt: iets wat je goed kent wordt op een onverwachte manier geherinterpreteerd. Waardoor je anders naar het origineel gaat kijken. En daar is niks mis mee.

Bootleg Action Figures

2 comments:

Mik said...

Zo vet dit. Crappy bootlegs zijn eigenlijk veel intrigerender dan de originelen. Cheers voor die Bootleg Action Figures site, dat wordt weer een avondje vrolijk rondklikken!

MonoBrow said...

Graag gedaan. Maar ondanks de haha waarde van bootlegs word ik toch vooral vrolijk van the real deal...