Zike! MonoBrow is verhuisd.

Je wordt nu doorgezapt naar mijn nieuwe site. Zo niet, check
www.mymonobrow.nl
en update je bookmarks.

02 September, 2008

Corrigerend tikje op de bovenlipIn het jaar dat ik een comic kocht die me niet teleurstelde was Christian Hosoi nog niet aan de drugs. Dat is natuurlijk ook het probleem met Amerikaanse mainstream stripies: die dingen worden gemaakt voor gastjes van 15.

Dan kun je als volwassen man nog zo hard gaan op het artwork, zodra je de verhalen leest kom je erachter dat die plotjes niet verder gaan dan een gemiddelde film van Jerry Bruckheimer.

Gelukkig is daar Kick-Ass. Dat is ook niet bepaald de Ulysses, maar is tenminste niet pretentieus en gaat eh, over ass kicken:Mark Millar schrijft het script (en bedacht ook de comic Wanted die nu verfilmd is met die adoptie addict Jolie in de hoofdrol).

En Kick-Ass wordt getekend door John Romita Jr., die ik nog kende van z'n runs op Spider-Man. Die superheld blijkt hij nu weer te doen. Vandaar dat ik gelijk begonnen ben met het volgen van twee nieuwe Spidey-series: The Amazing Spider-Man en Venom: Dark Origin.

Comics haal je natuurlijk bij Henk op de Zeedijk.

11 comments:

Rory said...

Comics is geavanceerde shit hoor, behalve als je die main verhaallijn van spiderman of x men haalt natuurlijk... Maar je wilt niet weten wat voor complexe shit out there is.

MonoBrow said...

I know I know. Maar ja, superhelden, dat is gewoon zo gaaf, ik hoef geen Sandman geneuzel of van die 100 Bullets-achtige detectives. Dan kijk ik liever The Shield of The Wire.

En ik weet dat er veel bijzondere dingen gemaakt worden, maar ja, voor mij moeten comics gewoon over gasten met krachten gaan. Als het even kan intelligent geschreven. Hoppa.

bas said...

Wanted - die zag ik laatst. Begon leuk, maar de vaart ging er snel uit en het werd ongeloofwaardig. Jammer.

Doe mij dan die comics maar. Kick Ass klinkt goed. En de promotie via Myspace is textbook marketing, "KICK-ASS IS A REAL-LIFE SUPERHERO"
Hahaha. Jammer dat ie ook meteen al wordt verfilmd.

bas said...

Sandman vond ik wel tof, maar ik heb het al heel lang niet meer gezien. Bestaat dat nog? Neil Gaiman.

Gasten met Krachten. Goeie bandnaam.

Balvert Batje said...

Bas met Banaan. De breakaway supergroep die ontstond nadat keyboard virtuoos Bas P. de Band met Banaan vanwege contractuele redenen verliet.

Boris said...

Jarenlang Spiderman gecollect, menig collectors itempje zit in folie in multo mappen. Maar na de clonesaga was bij Spiderman alle lol er af. Sinds toen is er nauwelijks (op de Ultimate reeks na) kwaliteits spul uitgekomen.

Waar zijn btw alle NL comic vertalingen heen gegaan. Vroeger werd de kiosk gesierd door Batman, Spawn, Spiderman, X-Men, Transformers, enz. Tegenwoordig zie ik alleen nog Batman en Spawn? Eeuwig zonde, want djvt groeit nu alleen op met Pokemon en andere troep.

Rory said...

Ow ik heb het over superheldenshit sommige van die lijnen gaan echt diep .. maaaaaaaar ik lees die shit ook niet haha te timeconsuming.

Balvert Batje said...

Clone saga! De allergrootste anti climax uit de geschiedenis van het verhalen vertellen. Wat een crap was dat zeg. Het komt opeens allemaal weer terug....

Boris said...

Stop het maar weer snel weg. Die shit was madness, het ging zo ver dat Peter Parker uiteindelijk de neppe zou zijn en Ben Reilly (sick dat ik die naam nu nog naar boven komt, ik heb die shit al zeker 7 jaar niet meer uit de kast gehaald) de echte Spiderman was. Ik geloof dat Marvel in die periode ook bijna over de kop is gegaan.

Boris said...

Om nog maar even nerderig door te gaan, Peter Parker en MJ gaan scheiden (sort off). Wtf.

http://www.usatoday.com/life/books/news/2008-01-09-spider-man-marriage_N.htm

Balvert Batje said...

Oh maar dat vind ik niet erg. Zoals Quesada al zegt, een getrouwde Pete is saai.